Zoeken in deze blog

Translate

woensdag 12 maart 2014

pensioenbreuk

PensioenbreukWe spreken van een pensioenbreuk of ook wel van pensioenverlies indien iemand overstapt naar een andere baan en daarmee naar een ander pensioenfonds.

Indien het pensioen dan niet overgezet kan worden naar het nieuw pensioenfonds zien we dat het pensioen meestal lager uitvalt dan wanneer men bij hetzelfde bedrijf was blijven werken.

Zeker bij mensen die vrij regelmatig van baan wisselen kan de schadepost ten gevolge van een pensioenbreuk behoorlijk groot zijn. Het bedrag dat minder wordt ontvangen wordt ook wel een pensioengat genoemd.
Gebruikte begrippen in pensioenbreuk


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

bedrijf
  ... met de term bedrijf wordt een onderneming bedoeld die opgezet is om winst te maken liefdadigheid stichtingen en dergelijke worden meesten...Lees meer
pensioenfonds
  ... in een pensioenfonds worden gelden bijeengebracht ter veiligstelling van toegezegde pensioenaanspraken er zijn bedrijfspensioenfondsen ondernemingspensioenfondsen en...Lees meer

Onze boekenserie
tijdelijk maar €2,- per boek


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Onze gratis BITCOIN cursus,
geen verplichtingen,
geen registratie.


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.