donderdag 13 maart 2014

Hoofdverbintenis

HoofdverbintenisOnder een hoofdverbintenis verstaan we een verbintenis die het fundament vormt van een tweede verbintenis die van het bestaan van de hoofdverbintenis afhankelijk is.

Met andere woorden deze verbintenis zou zonder de hoofdverbintenis niet kunnen bestaan.

Een voorbeeld ter verduidelijking: Iemand gaat een hypotheek aan (verbintenis) met een borgstelling (hoofdverbintenis)

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.