dinsdag 11 maart 2014

fiduciary call

Fiduciary callWe spreken van een fiduciary call als we de combinatie aandeel + putoptie ( protective put ) vervangen door een calloptie en het bedrag aan geld dat we anders in het aandeel en de putoptie hadden gestoken risicovrij beleggen, bijvoorbeeld in een deposito.

Het winst/verlies diagram van de protective put en de fiduciary call komen met elkaar overeen. Het is dus vooral een kwestie van smaak wat je kiest.

Het gevaar van de fiduciary call is dat men het geld niet risicovrij wegzet zoals volgens de optietheorie zou moeten maar het gaat gebruiken voor nieuwe investeringen, bij voorkeur in vergelijkbare posities.

Het totale risico van een dergelijk opgezette portfolio kan dan enorm op gaan lopen. Het is dus echt iets voor gedisciplineerde beleggers.

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.