Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

donderdag 13 maart 2014

Detrended Price Oscillator

Detrended Price OscillatorDe detrended price oscillator of DPO is een combinatie van een koersgrafiek en een voorschrijdend gemiddelde, waarbij dit gemiddelde in de tijd wordt verschoven, en van de koers van vandaag afgetrokken.

De bedoeling van de DPO (onderste scherm) is om de trends zichtbaar te maken, en cyclische bewegingen gemakkelijker te vinden.

Door de gebruikte techniek blijven alleen de kortere cycli zichtbaar.

De DPO wordt als volgt berekend:

1. Neem een moving average van de koers en (in het voorbeeld 25 dagen)

2. Trek nu de waarde van deze MA, ((periode/2)-1) terug, van de laatste slotkoers af.

Bij een periode van 25 gaan we dus 13 dagen terug.


Detrended Price Oscillator
Detrended Price Oscillatoroscillatoren
dit boek van slechts €7,- beschrijft een groot
aantal oscillatoren en hun toepassing

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.