Zoeken in deze blog

Translate

maandag 17 maart 2014

Aflossingswinst obligatie

Aflossingswinst obligatieDe aflossingswinst is de winst die wordt behaald als een obligatie op een hogere koers wordt afgelost dan waar de obligatie ooit voor is gekocht. De meeste obligaties worden à pari ofwel op 100% afgelost.

Een belegger maakt winst wanneer hij de obligatie beneden pari ofwel onder de 100% heeft gekocht.

Het voordeel hiervan is vooral voor particuliere beleggers dat deze aflossingswinst in het algemeen belastingvrij geïnd kan worden. Door wat rekenwerk kan het daardoor interessant zijn om met obligaties met een lage couponrente te werken (die wel belast is) en te profiteren van het aflossen van de hoofdsom.

Onze boekenserie
tijdelijk maar €2,- per boek


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Onze gratis BITCOIN cursus,
geen verplichtingen,
geen registratie.


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.