Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

donderdag 20 maart 2014

magische grens

Magische grensDe term magische grens is vooral afkomstig uit de hoek van de media de klok hebben horen luiden maar die geen idee hebben waar de financiële klepel hangt.

We komen het tegen in termen als: "de AEX zal wellicht dit jaar de magische grens van 400 bereiken". Dat de AEX van nu waarschijnlijk heel anders van inhoud is dan de AEX van een paar jaar geleden een totaal andere beursindex is dan die van nu wordt gemakshalve even genegeerd. Dat er helemaal niets meer of minder magisch aan het getal 398 dan aan 400 evenzeer.

Het spreekt aan, het is lekker simpel geredeneerd, het is gemakkelijk over te nemen en na te praten en veel beleggers gaan vanzelf geloven dat het iets belangrijks is als je ze het maar vaak genoeg vertelt.

In dat opzicht hoort de magische grens waarschijnlijk ook wel in de wereld van de beleggerspsychologie thuis.
Gebruikte begrippen in magische grens


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

beleggerspsychologie
  ... De beleggerspsychologie ofwel de psychologische factoren bij beleggen en handelen zorgen voor van 50% van de resultaten en dus ook...Lees meer
beursindex
  ... het begrip beursindex wordt dagelijks in de media genoemd bijvoorbeeld de aex of de dowjones maar wat is nu zo'n...Lees meer
hoek
  ... in de tijd dat de beurs nog een echte fysieke vloer had waarop gehandeld werd was deze vloer onderverdeeld in...Lees meer

Begrippen waar magische grens in voorkomt


Onderstaande begrippen zijn elders op deze site gedefinieerd en deze term komt daar in voor.

ankering
  ... Het begrip ankering of verankering komt uit de psychologie en is voor een groot...Lees meer
ankering
  ... Het begrip ankering of verankering komt uit de psychologie en is voor een groot deel bepalend voor het gedrag van...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.