Zoeken in deze blog

Translate

dinsdag 25 maart 2014

Aandeel zonder nominale waarde

Aandeel zonder nominale waardeEen aandeel zonder nominale waarde is een aandeel waarop niet vermeld staat welk deel van het maatschappelijk kapitaal van een onderneming het aandeel vertegenwoordigt.

Er wordt vanuit gegaan dat het aandeel gewoon een evenredig deel van het vermogen van de vennootschap vertegenwoordigt. In feite is er tot zover niet echt een verschil met een aandeel waarop wel de nominale waarde vermeld staat.

In Nederland is het echter niet toegestaan om een aandeel zonder nominale waarde uit te geven.

Vertalingen Aandeel zonder nominale waarde

Engels: Share without nominal value

Onze boekenserie
tijdelijk maar €2,- per boek


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Onze gratis BITCOIN cursus,
geen verplichtingen,
geen registratie.


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.