Zoeken in deze blog

Translate

woensdag 12 maart 2014

administratieve organisatie

Administratieve organisatieOnder de zogenaamde administratieve organisatie verstaan we het geheel van regels, procedures en andere maatregelen om de administratie van een bedrijf of een andere instelling optimaal te laten verlopen.

In feite kent elke onderneming iets dergelijks. Verlopend van een forse, volledig geautomatiseerde administratie tot een notitieblok met aantekeningen. Maar als bedrijfsfunctie is het altijd terug te vinden.

In elk geval dient het uiteindelijk wel aan enige eisen te voldoen als het op het punt van verslaglegging en aangifte voor de belastingen aankomt. Maar velen besteden dat uit aan gespecialiseerde boekhouders die voor dat doel getracteerd worden op een oude schoenendoos vol met bonnetjes.

Toch is een goede administratieve organisatie voor elk bedrijf, beginnend of langer bestaand, van groot belang. Het is dan ook zaak om er met een startend bedrijf eigenlijk vanaf de eerste dag op een georganiseerde manier mee om te gaan.

Gebruikte begrippen in administratieve organisatie


Onderstaande begrippen, die in bovenstaande tekst zijn gebruikt, zijn elders op deze site gedefinieerd.

bedrijf
  ... met de term bedrijf wordt een onderneming bedoeld die opgezet is om winst te maken liefdadigheid stichtingen en dergelijke worden meesten...Lees meer
laten
  ... onder laten verstaan we het afgeven van koersen waartegen men effecten of valuta wil verkopen ook wordt het gebruikt als...Lees meer
organisatie
  ... het begrip organisatie is breder dan alleen onderneming of bedrijf in principe kunnen ook rechtspersonen verenigingen stichtingen en dergelijke onder...Lees meer

Onze boekenserie
tijdelijk maar €2,- per boek


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Onze gratis BITCOIN cursus,
geen verplichtingen,
geen registratie.


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.