Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

zondag 3 november 2013

Chaos indicator

Chaos indicator

chaos indicator
klik op de afbeelding voor een vergroting


De Chaos indicator bestaat uit een flinke serie, minimaal 8, momentum indicatoren met verschillende lengtes.

Uit het samenvallen of juist het verder uit elkaar gaan lopen van de momentumindicatoren worden de koop- en verkoopsignalen gehaald.

Ook het aantal momentumlijnen dat zich onder of boven de nullijn bevindt speelt een belangrijke rol.

In onderstaand voorbeeld zien we bovenin een lijngrafiek van de aex, en daaronder een aantal momentumindicatoren.

chaos indicator met AEX grafiek


De dalende trend wordt bevestigd door het grote aantal lijnen dat zich toch de meeste tijd onder nul beweegt. De chaosindicator wordt door veel technische analyseprogramma's wel ondersteund maar in de praktijk kom je hem weinig tegen en de indicator schijnt dus niet echt veel gebruikt te worden.




Gebruikte begrippen in chaos indicator de chaos indicator


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

dalende trend
  ... de term dalende trend of downtrend komt uit de technische analyse het is een ontwikkeling op de effectenbeurs die...Lees meer
indicator
  ... we komen de term indicator tegen in brede zin en in engere zin in de wereld van de technische analyse...Lees meer
serie
  ... onder een serie of optieserie verstaan we alle opties met dezelfde onderliggende waarde afloopmaand uitoefenprijs en van hetzelfde type calloptie...Lees meer
trend
  ... de trend is de lastig te bepalen langere termijn beweging van een aandeel of de markt in zijn geheel...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.