Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

maandag 9 september 2013

Tradersblock

Tradersblock

tradersblock
klik op afbeelding voor vergroting

Een term die we in de literatuur over trading nogal eens tegenkomen, en die veel traders ook wel herkennen is het beruchte tradersblock.

Als dit toeslaat, vaak na enkele forse verliezen, ziet een trader geen kans meer om nog een fatsoenlijke trade te doen.

Staan er geen trades open dan is dat vervelend, maar als er nog wel trades openstaan die hoognodig gesloten moeten worden dan kan het gevolg wel eens heel vervelend en uiterst kostbaar zijn.

Vandaar het tradersblock een belangrijk onderwerp van studie in de wereld van de tradingpsychologie is. Volgens veel traders is er ook maar één oplossing namelijk direct stoppen om grotere problemen te voorkomen.

Een groot deel van het probleem komt voort uit het feit dat veel traders een behoorlijk onrealistische voorstelling hebben van het vak van trader. Ze kennen de statistiek dat van de traders uiteindelijk 95% de mist in gaat. Maar ze gaan er altijd van uit tot de andere 5% te behoren.

Er komt echter in bijna alle gevallen een moment dat het sprookje niet waar blijkt te zijn, meestal met tradersblock als direct gevolg. Een zeer belangrijke remedie tegen dit verschijnsel is dan ook om een realistisch beeld te krijgen van de tradingwereld.

Daarnaast is het van groot belang voor elke trader, ook degenen die nu nog geen klachten hebben, dat ze zichzelf emotioneel weerbaar maken om gemakkelijker tegenslagen op te kunnen vangen.

Dit verhogen van de weerbaarheid is iets dat een trader zijn gehele loopbaan zal moeten doen.

Een ander belangrijk aspect is niet alleen het hebben van een zo exact mogelijk tradingplan maar ook van een logboek waarin precies en vooral eerlijk de genomen stappen worden bijgehouden. Hiermee is een rationele analyse mogelijk en niet eentje die enorm gekleurd is door allerlei emoties.

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.