Zoeken in deze blog

Translate

maandag 9 september 2013

Dekkingsgraad

DekkingsgraadDe dekkingsgraad is het percentagebeschikbare middelen waarover een pensioenfonds op elk moment moet kunnen beschikken om direct aan verplichtingen te kunnen voldoen.

Het is een percentage berekend uit het belegd vermogen gedeeld door de verplichtingen.

Een dekking van 100% geeft dus een volledig gedekt pensioenfonds.

Hoe hoog deze dekkingsgraad moet zijn is nogal eens een onderwerp van discussie. Het is gekoppeld aan een rekenrente waarmee de toekomstige opbrengsten ingeschat worden. Door een verandering van deze rekenrente varieert ook het bedrag dat nodig is om aan de dekkingsgraad te voldoen.

Onze boekenserie
tijdelijk maar €2,- per boek


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Onze gratis BITCOIN cursus,
geen verplichtingen,
geen registratie.


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.