Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

woensdag 4 september 2013

aandelenblokkeringsregeling

Aandelenblokkeringsregeling


Bepaling in de statuten

De zogenaamde aandelenblokkeringsregeling is een bepaling in de statuten van een vennootschap. Die bepaling houdt in dat aandelen niet verkocht mogen worden zonder toestemming van de directie en/of commissarissen van die vennootschap.

Aandelenblokkeringsregeling direct na een emissie

Een dergelijke aandelenblokkeringsregeling komt nog wel eens voor in de eerste maanden na een emissie, waarin de oorspronkelijke houders van de aandelen deze niet mogen verkopen. Dit om te voorkomen dat men direct na een emissie flink gaat "cashen" zoals dat heet, ofwel het omzetten van de aandelen in andere geldmiddelen. Dit zou niet alleen de koers een tik kunnen geven maar het straalt ook niet goed af op de vennootschap als iedereen direct van zijn aandelen af wil. 

Gebruikte begrippen in aandelenblokkeringsregeling


Onderstaande begrippen, die in bovenstaande tekst zijn gebruikt, zijn elders op deze site gedefinieerd.

Aandelen
  ... In het algemeen gesproken is een aandeel een recht op een deel van een gezamenlijke eigendom.  bijvoorbeeld een aandeel hebben in een vennootschap of een nalatenschap...Lees meer


Commissarissen
  ... "de commissarissen" is de roepnaam voor raad van commissarissen commissarissen houden toezicht op de directie van een nv benoemen en...Lees meer


Directie
  ... de directie van een bedrijf of vennootschap wordt gevormd door een of meer directeuren van een bedrijf...Lees meer

Emissie
  ... een emissie is de uitgifte naar de markt van nieuwe aandelen of obligaties via de effectenbeurs...Lees meer

Statuten
  ... in de statuten staan de voorwaarden waaraan desbetreffende instelling vennootschap dient te voldoen. Aanvullingen zijn mogelijk via een huishoudelijk regelement...Lees meer

Vennootschap
  ... een vennootschap is een vorm van een onderneming. De vennootschap wordt door meerdere oprichters middels een notariĆ«le akte opgericht...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.