Neem nu deel aan de revolutie

Neem nu deel aan de revolutie
Neem nu deel aan de revolutie door op deze banner te klikken. Gratis, geen verplichtingen, zelfs geen emailadres

zondag 7 augustus 2016

Trading op automatische piloot

Trading op automatische piloot


tradingstrategie en een mechanisch tradingsysteem
Nederlandstalig boek over tradingsystemen
 en dus ook over tradingstrategie vanaf €7,-
Er zijn nogal wat systemen in omloop die handelen op de automatische piloot mogelijk gaan maken. U vult wat gegevens in, u zwengelt de computer aan en het geld gaat binnenstromen.

Interessant aan deze aanpak is, waarom deze nu juist voor u is weggelegd. Immers, als dit zou werken dan gebruikte de gehele financiële wereld dit toch al? Die zoeken al vele jaren naar de pot met goud aan het einde van de regenboog zonder deze te vinden. En dat zal wel nooit gebeuren ook. Dus, waarom u? Omdat u de enige bent die gelooft dat dit een realistische mogelijkheid is?

Deze systemen kun je in theorie zelf bouwen. Dat is veel werk en buitengewoon leerzaam. Dat is het grote voordeel. De meeste mensen kopen er echter eentje via een advertentie in één van de vele bladen. Gedreven door een mengsel van naïviteit, luiheid, op hol geslagen fantasie, hebzucht en gebrek aan statistische en wiskundige kennis trekt men de portemonnee en legt een kapitaal neer voor een volautomatische tradingrobot. Het doet een beetje denken aan de middeleeuwen toen iedereen die er toe deed of voor vol aangezien wilde worden er een eingen alchemist op na hield. Deze was dan op zoek naar de steen der wijzen waarmee lood in goud veranderd kon worden.

Computers kunnen veel en kunnen veel mechanische taken van mensen overnemen. Maar  elke menselijke bezigheid die enige beoordeling van de situatie vraagt om op basis daarvan actie te ondernemen is in het algemeen toch nog vrij van de inmenging van computers gebleven.

Verdient er dan niemand met deze systemen? Jazeker. De mensen die ze verkopen. Die verdienen er goed aan. Meestal zullen ze u vertellen dat ze nog niet voldoende tradingkapitaal hebben om het systeem zelf te gaan gebruiken. "Waarom niet?", zullen velen zich afvragen.

"Ja maar, vliegtuigen en zelfs auto's hebben tegenwoordig een automatische piloot", zult u tegenwerpen. Maar dat is maar schijn. Want zodra er ook maar iets afwijkends voordoet wat niet is voorgeprogrammeerd stopt het automatische systeem om goed te functioneren en is handmatig ingrijpen noodzakelijk. Een piloot aan boord van een vliegtuig die weet wat hij doet is dan toch wel erg prettig. En als uw geautomatiseerd tradingtool vastloopt op iets onverwachts, dan is het toch wel noodzakelijk als u heel goed weet wat u moet doen om de schade te beperken. Zolang u dat niet 100% beheerst doet u er heel goed aan om van de automatische systemen af te blijven en kunt u beter zelf ervaring op gaan doen.