vrijdag 19 december 2014

Guidebank

GuidebankHoewel de naam anders doet vermoeden had de guidebank niets te maken met het normale begrip bank.

In de tijd van de fysieke beursvloer, dus vóór de beeldschermenhandel was de guidebank het koersregistratiebureau in het midden van de beursvloer.

Elke notering die tot stand gekomen is werd door de hoekman op een speciaal briefje gemeld aan de guidebank.

Vanuit de guidebank werd dan de publikatie van de koersen geregeld, zowel op de beurs zelf als buiten de beurs.

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.