Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

zaterdag 26 november 2022

 Pyramiding. Het prototypen van een trade

Pyramiding. Het prototypen van een trade


Als je met een project bezig bent en je weet niet exact wat de uitkomst is, dan is het gebruikelijk om een prototype te bouwen dat het mogelijk maakt om te testen of alles gaat zoals we het gepland hadden. Dat kan enorm veel kosten schelen. Ook het plaatsen van een trade op de markt kan een een soort project zijn waarbij een prototype heel handig zou kunnen zijn om hoge kosten te voorkomen. Een prototype van een trade voor je hem daadwerkelijk plaatst met het volle tradingkapitaal dat je ervoor bestemd had, zou je veel kosten kunnen besparen. Dat mag duidelijk zijn.  Stel je eens voor wat dat mogelijk zou kunnen doen met je tradingresultaten.

een echte piramide zonder dat er geld mee gemoeid is
een echte piramide zonder dat er geld mee gemoeid is

Nu is daar wel degelijk een techniek voor. En dat is er ook nog eens eentje die slecht bekend staat bij traders, maar mits goed gebruikt is dat niet nodig. We hebben het dan over piramidevorming of zoals het meestal genoemd wordt: “pyramiding”.   

Pyramiding is een tradingstechniek waarbij er steeds een positie aan een lopende trade wordt toegevoegd als deze zich in de goede richting beweegt. Het gevaar kan zijn dat er te laat winst wordt genomen waardoor een groot verlies kan ontstaan. Maar het kan een trader ook in staat stellen om klein te beginnen en dan geleidelijk aan te groeien.

Een van de grootste potentiële voordelen van deze pyramidingstrategie is, dat een trade mag beginnen met een relatief kleine positie en daarmee met een klein risico. De meeste trades gaan al vrij snel mis, zo blijkt in de praktijk. De beginfase van een trade kent de meeste risico. Als we bijvoorbeeld met 25 aandelen beginnen in plaats van de gewenste 100, en de handel ontwikkelt zich niet goed, dan wordt de trade gestopt op 25 aandelen in plaats van op bijvoorbeeld 100.

Hiermee kunt u de trade "testen" totdat deze door de risicovolle beginfase heen is. Daarna mag u meer kapitaal toevoegen en meer risico toevoegen. Door dit te doen, zult u waarschijnlijk meer e winst zien,  als de markt in uw voordeel blijft bewegen. En u doet dat ook nog zonder extra risico toe te voegen, mits u het op de juiste manier doet.

Voorbeeld van de juist aanpak:

•    Koop 25 aandelen "Jech" tegen € 40 per aandeel met een stop loss op $ 39 per aandeel.

•    Als de trade direct de verkeerde kant op gaat en uw stop loss wordt geactiveerd bij € 39, verliest u een euro per aandeel. Bij 25 aandelen wordt dat dus € 25 plus transactiekosten.

•    Maar als de trade wél goed gaat en Jech naar hoger sferen lijkt te gaan bewegen, kunt u kijken om nog eens 25 aandelen te kopen, zodra het aandeel $ 41 per aandeel bereikt. Op dit punt kunt u uw stop loss verhogen naar $ 40. Het risico op de eerste aankoop wordt dan beperkt tot de transactiekosten.

•    Het resultaat is dat uw positiegrootte verdubbeld is. Uw risico blijft echter slechts $ 25 van de laatst bijgekochte aandelen. Het mag duidelijk zijn dat we deze aanpak steeds kunnen blijven herhalen.

•    De trade kan in een aantal stappen worden opgebouwd en als de stop loss ook steeds wordt aangepast, kunt u mogelijk een grote positie opbouwen, zonder het extra risico toe te voegen waardoor de piramidingtechniek zo’n slechte naam heeft gekregen.

Met deze handelsmethode kunt u "het water testen" voordat u zich volledig richt op het uitbouwen van een transactie of positie. Hoewel veel van deze transacties uiteindelijk zullen worden gestopt met kleine verliezen door slippage en transactiekosten, zullen er ook grote posities tussen zitten die forse winsten laten zien. En dat compenseert elkaar.

Deze techniek is niet beperkt tot aandelen,  maar is te gebruiken bij vrijwel alle onderliggende waarden waarin gehandeld wordt. Het enige dat van belang is, is de mogelijkheid om een stop te kunnen gebruiken.

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.