Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

woensdag 11 april 2018

Trendvolgend tradingsysteem

Trendvolgend tradingsysteem


Tradingsystemen worden wel in twee groepen onderverdeeld, namelijk de trendvolgende systemen en de countertrend systemen.

Bij een trendvolgend systeem proberen we uiteraard met de trend mee een zo lang mogelijk gedeelte van de trend mee te pakken. Dat klinkt simpel genoeg maar het betekent zo vroeg mogelijk instappen en zo laat mogelijk uitstappen en dat heeft wat voeten in aarde.


Tijdig instappen

Een trend begint uiteraard altijd in een periode dat er geen trend is. Één beweging of doorbraak zal het begin zijn maar welke is dat? We weten het niet. En dus kunnen we alleen elke mogelijke beweging die een begin kan zijn uitproberen door een positie te openen. Is er geen sprake van een beweging die doorzet dan moet deze snel met behulp van een stop worden afgesloten. En dat gebeurt dan ook. Uiteindelijk zal de goede start van de trend er bij zitten maar dat kan even kosten.

We zien de mislukte starts en de stops als rode streepjes terug in de grafiek.

Tijdig uitstappen

Aan de andere kant, aan het einde van de trend zitten we met een soortgelijke situatie. We zijn in een trend altijd wel wat korte terugval momenten. Maar dan moeten we gewoon blijven zitten. Een snelle reactie middels een stop zoals aan de entrykant is dus uitgesloten. Maar wat dan wel? Het antwoord is simpel, een tijdje wachten tot er echt sprake is van een trendomslag. Maar we zullen dan beslist al fors over het hoogste punt heen zijn. En dus moeten we een flink verlies aan het einde van de trend incasseren. Vaak zal men bijvoorbeeld een langlopend voortschrijdend gemiddelde gebruiken om de trend aan te geven. Pas een doorbreken van dit voortschrijdend gemiddelde (de groene lijn) is dan het echte exitsignaal waarop de positie wordt gesloten.

Beide fenomenen zijn bekende eigenschappen van trendvolgende tradingsystemen. Ze maken het gebruik ervan echter niet eenvoudig. Een trader moet bereid zijn eerst een flink aantal missers bij de entry te incasseren om uiteindelijk te maken te krijgen met een forse tik aan het einde.



En voor wie veel meer over trading wil weten: 

Artist impression. Het boek wordt digitaal geleverd. Een geprinte versie is tegen kostprijs mogelijk.

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.