maandag 18 september 2017

Meer over het kiezen van tradingsystemen

Meer over het kiezen van tradingsystemen


Waarom gebruikt niet iedereen hetzelfde systeem?

Misschien hebt u wel eens van tradingsystemen gehoord. Waarschijnlijk van iemand die buitengewoon enthousiast was over zijn in het algemeen vrij prijzige aankoop en die aangaf er verbazingwekkende resultaten mee te behalen. Raar eigenlijk, dat niet iedereen het gebruikt. Toch?

Hulp kan zeker in het begin handig zijn

Als u van mening bent dat de klassieke manier van trading niet zoveel voor u is, dan kunt u de aanschaf van een systeem overwegen en kijken of het inderdaad doet wat u ervan verwacht. Er is niets mis met hulp, of dat nu uit de menselijke hoek komt of dat wordt berekend door een computer. Een mentor kan zeker als u net begint buitengewoon handig zijn.

 

Trading kan zeer frustrerend zijn

het kiezen van tradingsystemen
het kiezen van tradingsystemen
Een trader moet veel besluiten nemen en zeker als je alleen werkt kan dat een frustrerend werkje zijn. Iemand die u kan helpen om de besluiten die u moet gaan nemen eens van verschillende kanten te bekijken kan dan buitengewoon handig zijn. Maar toch ligt de uiteindelijke beslissing bij uzelf. U kunt en mag dat nooit aan een ander overlaten. Iedereen heeft uiteindelijk een andere kijk op de markt. Zou dat niet zo zijn dan zou de markt niet meer bestaan. Die bestaat bij de gratie dat iedereen er een andere visie op na houdt. En het is voor uw eigendunk en zelfvertrouwen van groot belang dat u zelf een visie ontwikkelt.

Zorg dat u gaat weten waar u het over heeft

En ook een ander weet niet alles, hoe goed ze ook zijn. Iedereen ziet op zijn tijd belangrijke zaken over het hoofd. En op dat punt kunt u waarschijnlijk beter op de computer vertrouwen die in elk geval uiterst consequent te werk zal gaan. En die kunnen u dan prima helpen om de juiste stappen op dit moeilijke pad te zetten. Zorg dat u minimaal het gevoel krijgt dat u de zaak beheerst en op de juiste weg bent om uiteindelijk succes te behalen


Starten met onderzoek

Zorg dat u in allerlei opzichten op de hoogte komt met alles dat u maar te pakken kunt krijgen met betrekking tot de markten waar u op wilt gaan handelen. Lees en bestudeer alles dat u maar kan helpen om een betere trader te worden. Er zijn vele goede boeken te vinden. Sommige klassiekers gelden tot op de dag van vandaag. Maar er is ook veel online te vinden. Probleem daarbij is vaak wel de betrouwbaarheid van de informatie, zeker als het ook nog eens bepaalde financiƫle waarden aanprijst. De schijn van belangenverstrengeling is dan online al snel gewekt.

Boeken zijn meestal betrouwbaarder dan internet

Bij boeken die al langer geleden geschreven zijn is belangenverstrengeling eigenlijk uitgesloten. Daarvoor missen ze doodgewoon de actualiteit die nodig is om de markt te kunnen sturen.  Maar het is wel interessant om eens te lezen waar anderen op gestuit zijn met bepaalde systemen, zolang u alles wat er beweerd wordt maar met een korrel zout blijft nemen en zelf na blijft denken. Dat laatste is essentieel voor elke trader.

Weet wat u maar weten kunt

Voordat u er geld in gaat steken en met een bepaald systeem aan de gang gaat is het van groot belang er toch van te weten wat er maar van te weten valt. Zorg vooral dat u echt weet in hoeverre het u met uw trading zal gaan helpen. Geloof niet alles wat men zegt. Daarvoor is trading ook te persoonlijk. Wat een ander goed bevalt is niet noodzakelijkerwijs ook voor u geschikt. Kijk uit dat men geen geld ontvangt voor het aanbrengen van nieuwe klanten. Deze zogenaamde affiliates zijn niet altijd even objectief.  Probeer zoveel mogelijk reviews uit verschillende bronnen te verzamelen. Dat maakt het optimaal mogelijk om verschillende systemen en aanpakken met elkaar te vergelijken voordat u verdere en mogelijk dure stappen gaat ondernemen.

Waar moet u op letten

Zorg ervoor dat u weet wie een bepaald systeem heeft ontworpen en ontwikkeld en hoe het IN DE PRAKTIJK functioneert. Tussen theorie en praktijk kan een dusdanig groot gat zitten dat het bepaalt of u gaat winnen of verliezen. Gebruikt men het zelf ook of levert men alleen hulpmiddelen aan anderen? Dat is in deze wereld geen aanbeveling. Zoek bij voorkeur een systeem dat zich bewezen heeft in de praktijk en dan liefst zo lang mogelijk.  Wat verkopen ze nog meer? Een gespecialiseerd bedrijf is vaak meer aan te raden dan een bedrijf dat allerlei vormen van software etc. ontwikkelt.


Benader de schrijvers van reviews

Pas als u deze zaken over de producent goed hebt onderzocht en er een mening over hebt gevormd is het tijd om eens te gaan kijken naar het product zelf. Kijk of het mogelijk is mensen die de reviews geschreven zouden hebben te bereiken en stel hen directe vragen. Dat geeft een indruk of ze het product daadwerkelijk hebben gebruikt. Ook reviews zijn wat dat betreft niet altijd even betrouwbaar. Een beetje doorvragen kan dan beslist geen kwaad.


Bij forums is de onderlinge controle beter

Vindt u dat geen prettig idee, dan kunt u ook lid worden van forums en andere discussiegroepen waar u een stuk verder mee kan komen. De onderlinge controle is hier vaak vrij groot en als er iemand reclame gaat maken of onzin gaat vertellen dat zal hij al snel gecorrigeerd worden door de omgeving. Bedenk wel dat de meeste mensen fanatiek hun eigen aankoop gaan verdedigen. Al was het maar om die voor zichzelf te rechtvaardigen.

Vraag altijd waarom men een bepaald systeem gekozen heeft en daar moeten rationele redenen aan ten grondslag liggen. Een reden als "Het leek mij wel een goed systeem" of "je hoort er veel goede dingen over" is te algemeen om voor u van enig nut te zijn. Vooral aantoonbare (!) rendementen zijn van groot belang (of er moet een mogelijkheid zijn van een gratis proefperiode) want dat is toch altijd nog de beste graadmeter.

Het kost tijd maar die is goed besteed 

Al dit onderzoek kost u tijd. Maar het is wel tijd die goed besteed is. Een foute keuze voor een goed tradingsysteem kan u op verschillende manieren heel veel geld gaan kosten. En dan is wat goede voorbereiding al heel snel terugverdiend.


En voor wie veel meer over trading wil weten: 

Artist impression. Het boek wordt digitaal geleverd. Een geprinte versie is tegen kostprijs mogelijk.

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.