Zoeken in deze blog

Translate

zondag 5 februari 2017

Balanscontinuïteit

Balanscontinuïteit


Onder de balanscontinuïteit verstaan we het feit, dat de belastingdienst van ondernemers vraagt dat de eindbalans van het vorig jaar gelijk is aan de beginbalans van het lopende jaar. 

Met andere woorden, er mag volgens het principe van de balanscontinuïteit geen gat in de balansposten zitten. Balanscontinuïteit

Vertalingen balanscontinuïteit

Engels:    balance continuity principle
Duits:     Bilanzkontinuität 
Frans:     continuité d'un bilan

Gebruikte begrippen in balanscontinuïteit


Onderstaande begrippen, die in bovenstaande tekst zijn gebruikt, zijn elders op deze site gedefinieerd.

eindbalans
  ... de eindbalans is het overzicht van bezittingenactiva schuldenpassiva eigen vermogen en vreemd vermogen die aan het einde van een boekhoudkundige...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.