Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

vrijdag 5 augustus 2016

contramine

contramine


Speculeren op een dalende koers

Het begrip contramine komen we tegen in de verbinding "in de contramine gaan".

Met deze uitdrukken bedoelt men het speculeren door beleggers op een koersdaling. Deze vorm van speculatie wordt ook wel à la baisse, contramineren of "short gaan" wordt genoemd.

contramine is meestal niet voor particuliere beleggers

De meeste particuliere beleggers hebben geen mogelijkheden om dit zelf te doen, tenzij ze gebruik gaan maken van optieposities, bijvoorbeeld door put opties te kopen of callopties te schrijven. Al met al een flink gereken dat niet echt geschikt is voor elke belegger. Een behoorlijke kennis van zaken en van het complexe gedrag van opties is zeker noodzakelijk om met succes in deze markten te kunnen opereren. 
Gebruikte begrippen in contramine


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

baisse
  ... Onder "een baisse" of baisseperiode verstaan we in de wereld van de economie een meestal tijdelijke achteruitgang van de economische...Lees meer

contramineren
  ... onder het begrip contramineren verstaan we in feite hetzelfde als in de contramine gaan...Lees meer

koersdaling
  ... onder een koersdaling verstaan we het dalen van de koers van een effect. Dit wordt ook wel depreciatie genoemd...Lees meer

short
  ... het voorvoegsel short wordt bijvoorbeeld gebruikt bij "shortpositie". In het algemeen geeft het begrip short aan dat er sprake is van een positie die positief reageert op dalende markten...Lees meer

short gaan
  ... u bent bezig met short gaan als u iets verkoopt wat u niet hebt. U hoop dat dan later weer...Lees meer

speculeren
  ... letterlijk betekent speculeren "ergens naar uitkijken". Vertalen we dat dan naar de beurs dan is het het doen van een transactie in de hoop daar geld in een dalende ...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.