Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

maandag 11 juli 2016

London Inter Bank Offered Rate

London Inter Bank Offered RateDe London Interbank Offered Rate ofwel LIBOR wordt traditioneel omschreven als het rentetarief waarvoor een handelsbank deposito’s van andere banken krijgt aangeboden. Door banken gebruikt als kostenmaatstaf voor onderlinge leningen en als basis voor de prijsvaststelling van bankleningen aan klanten.

De LIBOR wordt dagelijks door de Dow Jones Markten vastgesteld voor de British Bankers Association het BBA. Dit is het bestuursorgaan van de LIBOR.

Op elke Londense handelsdag en om 11 uur Britse tijd benadert Dow Jones de 16 referentiebanken die op de BBA-lijst voorkomen voor elke afzonderlijke valuta van de 13 valuta’s, en vraagt hen om hun LIBOR-aanbevelingen voor 12 rentepercentages van 1 tot 12 maanden.

Voor elke gegeven groep van 12 rentepercentages in elke valuta van de 13 valuta’s vallen de hoogste en de laagste vier af. Van de 8 overgebleven rentepercentages wordt het gemiddelde berekend en afgerond op 5 decimalen. Hierna worden de gemiddelden bekend gemaakt.

Anders dan de naam misschien doet denken, is de LIBOR een internationaal referentietarief dat op de internationale markt wordt gebruikt als benchmark voor de prijs van leningen en kredieten.
Gebruikte begrippen in london interbank offered rate


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

bank
  ... Een bank ook wel bankinstelling genomed is een bedrijf uitoefent krachtens de wet toezicht kredietwezen een bank dient dan ook als...Lees meer
basis
  ... In de goederentermijnhandel is de basis het verschil tussen de contante prijs van een commodity en de koers van de...Lees meer
benchmark
  ... Onder een benchmark verstaan we een bepaalde maatstaf een financi ële meetlat of een bepaald ijkpunt waarmee het resultaat van...Lees meer
gemiddelde
  ... het berekenen van het gemiddelde van een reeks getallen is bedoeld om een soort representatief getal voor de gehele reeks...Lees meer
handelsbank
  ... een zogenaamde algemene bank vroeger ook wel handelsbank genoemd biedt het volledige dienstenpakket van een bank aan en valt...Lees meer
handelsdag
  ... een handelsdag is een dag waarop in effecten gehandeld kan worden deze wordt ook wel beursdag genoemd...Lees meer
interbank offered rate
  ... de inter bank offered rate is het rentetarief waartegen banken elkaar deposito's aanbieden...Lees meer
markt
  ... we kunnen een markt in een meer abstracte zin definiëren als een plaats waar vraag en aanbod samenkomen denk daarbij...Lees meer
prijs
  ... de prijs is de tegenwaarde in geld die voor een product of dienst betaald moet worden soms is er sprake...Lees meer
valuta
  ... een valuta is een muntsoort bijvoorbeeld de gulden de dollar de yen en dergelijke van een souvereine staat met een...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.