Zoeken in deze blog

Translate

zaterdag 16 juli 2016

financiële leasing

financiële leasingfinanciële leasing, of ook wel "full pay out leasing" is een manier van financieren waarbij een leasemaatschappij (de lessor) voor een lange periode iets aan een gebruiker (de lessee) ter beschikking stelt. Deze periode is hooguit gelijk aan de economische levensduur van het leaseobject. De gebruiker wordt geen juridisch eigenaar van het leaseobject, maar draagt wel het risico van waardevermindering, hij moet aan de leasemaatschappij de aankoopsom plus kosten en een deel van de winst betalen.

De overeenkomst van gebruik is nooit opzegbaar zodat de lessee het economisch risico (waardeveranderingsrisico) van het leaseobject draagt.

De lessee activeert het leaseobject op zijn balans. Ook de desbetreffende schuld wordt daarop opgenomen.

De lessee kan het leaseobject na afloop van de overeenkomst, teruggeven aan de lessor of hij heeft de keuze dit te kopen tegen een vooraf in de overeenkomst bepaald gering bedrag. Ook bestaat vaak de mogelijkheid de lease op nader overeen te komen voorwaarden te continueren.

Onze boekenserie
tijdelijk maar €2,- per boek


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Onze gratis BITCOIN cursus,
geen verplichtingen,
geen registratie.


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.