Zoeken in deze blog

Translate

donderdag 14 juli 2016

Belpex

Belpex


Belpex

De Belpex is de oorspronkelijk Belgische energiebeurs die samen gaat met de Nederlandse energiebeurs,de APX. Het doel van deze energiebeurzen is om via marktkoppeling te proberen de betrokken partijen de energiestromen over de verschillende grenzen te optimaliseren.

Dit optimaliseren van de energiestromen zou moeten gebeuren door op de Belpex vraag en aanbod optimaal op elkaar af te stemmen.

In de ideale situatie wordt dan de beschikbare capaciteit aan energie totaal benut en treedt geen 'verstopping' op.

Door de efficiëntievoordelen zou dit uiteindelijk tot gunstige (Europese) stroomtarieven moeten gaan leiden.

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.