Zoeken in deze blog

Translate

maandag 11 juli 2016

peer pressure

peer pressureDe Engelse term peer pressure laat zich lastig vertalen maar we vinden deze terug in de wereld van de beleggerspsychologie. Het is een variant op het bekendere kuddegedrag of kuddeeffect en wil zoveel zeggen dat het voor een eenling in een groep met een afwijkende mening in feite onmogelijk is om deze mening naar voren te brengen.

Men is namelijk bang niet serieus genomen te worden, niet meer tot de groep te behoren en dergelijke.Deze peer pressure heeft tot gevolg dat afwijkende meningen, hoe goed ze wellicht ook zijn, niet meer worden gehoord. Ook weet het individu op deze wijze nooit of er wellicht gelijkgestemden in de groep zijn terug te vinden.
Gebruikte begrippen in peer pressure


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

beleggerspsychologie
  ... De beleggerspsychologie ofwel de psychologische factoren bij beleggen en handelen zorgen voor van 50% van de resultaten en dus ook...Lees meer
kuddegedrag
  ... als iemand die beroepshalve met beleggen bezig is krijg je toch...Lees meer

Onze boekenserie
tijdelijk maar €2,- per boek


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Onze gratis BITCOIN cursus,
geen verplichtingen,
geen registratie.


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.