Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

maandag 20 juni 2016

ziekenfonds

ziekenfonds


Het begrip Ziekenfonds is achterhaald door de invoering van het nieuwe zorgstelsel per 1 jan 2006.

Daarvoor was je ofwel verplicht verzekerd bij een zogenaamd "ziekenfonds"of je had een particuliere verzekering tegen ziektekosten.

De ziekenfondsverzekering was verplicht zolang je onder een bepaalde salarisgrens, de zogenaamde ziekenfondsgrens bleef.

Kwam je daarboven dan diende je zelf een particuliere ziektekostenverzekering te regelen.
Gebruikte begrippen in ziekenfonds


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

ziekenfondsgrens
  ... de ziekenfondsgrens is een andere benaming voor de loongrens en was de drempel tot waar men deel kon nemen in...Lees meer

Begrippen waar ziekenfonds in voorkomt


Onderstaande begrippen zijn elders op deze site gedefinieerd en deze term komt daar in voor.

loongrens
  ... de loongrens was voorheen het brutojaarloon waar beneden een werknemer verplicht verzekerd was krachtens de ziekenfondswet...Lees meer
ziekenfondsgrens
  ... de ziekenfondsgrens is een andere benaming voor de loongrens en was de drempel tot waar men deel kon nemen in...Lees meer
ziekenfondsraad
  ... de ziekenfondsraad was ten tijde van het ziekenfonds nog een instelling die toezicht hield op de administratie en het beheer...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.