Zoeken in deze blog

Translate

maandag 13 juni 2016

productschap

productschap


Een productschap is een organisatie van alle ondernemingen die bij de totstandkoming van een bepaald product zijn betrokken.

Het is een zogenaamd met publiekrechtelijk gezag bekleed lichaam.

Het productschap vinden we vooral in de agrarische sector zoals het Productschap Vee en Vlees, het productschap Tuinbouw en het Productschap Zuivel.

Hier behartigt het productschap de gezamenlijke belangen van de sector.

Het productschap wordt bestuurd door vertegenwoordigers van ondernemers en werknemers uit de onderliggende bedrijfstakken .

De productschappen en de bedrijfschappen vormen samen met de SER de Publiekrechtelijke Bedrijfsorganisatie (pbo).
Gebruikte begrippen in productschap


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

organisatie
  ... het begrip organisatie is breder dan alleen onderneming of bedrijf in principe kunnen ook rechtspersonen verenigingen stichtingen en dergelijke onder...Lees meer
publiekrechtelijke bedrijfsorganisatie
  ... een publiekrechtelijke bedrijfsorganisatie ofwel een pbo is een organisatie van een bedrijfstak die de bevoegdheid heeft om diverse zaken...Lees meer
sector
  ... we spreken van een sector op de beurs bij een groep bedrijven die in dezelfde...Lees meer

Onze boekenserie
tijdelijk maar €2,- per boek


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Onze gratis BITCOIN cursus,
geen verplichtingen,
geen registratie.


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.