Zoeken in deze blog

Translate

vrijdag 3 juni 2016

Prudent Investor Act

Prudent Investor Act


De zogenaamde Prudent Investor Act is afkomstig uit de Verenigde Staten, maar is over de gehele wereld wel min of meer ingevoerd.

We hebben het hier over het fundamentele principe dat de basis moet zijn voor elke vorm van vermogensbeheer. Het is vormgegeven door Judge Samuel Putnum in 1830:

"Those with responsibility to invest money for others should act with prudence, discretion, intelligence, and regard for the safety of capital as well as income." Het is dus de globale richtlijn waaraan een vermogensbeheerder zich dient te houden, zonder dat alles wat wel en niet mag tot in details is geregeld. Een vermogensbeheerder kan zich dus ook niet verschuilen achter het feit dat een bepaald detail niet in de wet geregeld zou zijn.

In plaats van de Prudent Investor Act spreekt men ook wel over prudent man rule.
Gebruikte begrippen in prudent investoract


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

basis
  ... In de goederentermijnhandel is de basis het verschil tussen de contante prijs van een commodity en de koers van de...Lees meer
min
  ... de term min wordt gebruikt in de verbinding "in de min staan" wat staat tegenover "een plus noteren"...Lees meer
vermogensbeheer
  ... onder vermogensbeheer verstaan we de activiteiten die gericht zijn op het in stand houden van het vermogen en...Lees meer
vermogensbeheerder
  ... een vermogensbeheerder is een persoon of organisatie die voor een ander diens geld beheert en daar een vergoeding voor ontvangt...Lees meer

Onze boekenserie
tijdelijk maar €2,- per boek


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Onze gratis BITCOIN cursus,
geen verplichtingen,
geen registratie.


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.