Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

zondag 22 mei 2016

beleggersinformatie

beleggersinformatie

Bedrijfsniveau


Onder beleggersinformatie verstaan we alle gegevens die bedrijven over hun doen en laten aan beleggers verstrekken. Deze informatie wordt door de toezichthouders gecontroleerd maar lang niet altijd goed bevonden.

Zo concludeert de AFM in het verslag over 2013 met betrekking tot de jaarverslagen van 2012 dat de verslaglegging over de beloning van directie en commissarissen nog steeds niet in alle gevallen aan de wettelijke vereisten voldoet.

Ook werd geconstateerd dan de informatie voor beleggers over de daadwerkelijke stand van zaken binnen ondernemingen niet altijd 'eenduidig, duidelijk of juist' is.

Informatie over kredietrisico's, kasstromen en overige risico laat eveneens ruimte voor verbetering. Het risico wordt hierbij vaak vastgelegd in een risicoparagraaf.

Beleggersniveau


Beleggers maken zich vaak erg druk om de juiste informatie te vinden. Met name is men vaak op zoek naar "gouden tips" en dergelijke rijkmakers die in de praktijk vrijwel altijd op een desillusie eindigen. Er zijn vele tijdschrijften, honderden websites en dergelijke informatiebronnen die allemaal pretenderen de wijsheid in pacht te hebben. Waarbij het altijd de vraag blijft waarom men dan zoveel moeite doet om die aan anderen over te brengen. Maar goed, deze site wijkt in die zin af dat er geen enkele poging wordt gedaan om u iets te laten kopen of verkopen. Het streven is gericht op het verhogen van de kennis van de lezers, ondermeer om alle nep in de wereld van beleggersinformatie zichtbaar en herkenbaar te maken.

Beleggen moet je zelf doen

Beleggen is bijna altijd iets dat je het beste zelf kunt doen, gewapend met elementaire kennis en vooral een heel goed nuchter verstand. Hoe minder emotie er aan te pas komt en hoe minder deskundigen hun mening komen geven, hoe groter de kans op een bovengemiddeld resultaat.

Gebruikte begrippen in beleggersinformatie


Onderstaande begrippen, die in bovenstaande tekst zijn gebruikt, zijn elders op deze site gedefinieerd.

commissarissen
  ... de commissarissen is de roepnaam voor raad van commissarissen commissarissen houden toezicht op de directie van een nv benoemen en...Lees meer
directie
  ... de directie wordt gevormd door een of meer directeuren van een bedrijf zoals bijvoorbeeld een bank...Lees meer
lang
  ... lang is een weinig gebruikte vertaling van het engelstalige long indien we spreken van long of een longpositie hebben we...Lees meer
laten
  ... onder laten verstaan we het afgeven van koersen waartegen men effecten of valuta wil verkopen ook wordt het gebruikt als...Lees meer
risico
  ... klik op de afbeelding voor een vergroting risico is een vreemd begrip waarbij iedereen weet wat we ermee bedoelen maar slechts...Lees meer
risicoparagraaf
  ... de risicoparagraaf is een onderdeel van het jaarverslag het is in het algemeen een opsomming van allerlei zaken die mogelijk...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.