Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

woensdag 6 april 2016

Stornorecht

Stornorecht


Het stornorecht is het recht van de rekeninghouder en van de bank om binnen de gestelde regels van een bankgiroincassosysteem een debitering van de bankrekening te laten terugboeken. 

Een goed voorbeeld is de automatische incasso die veel mensen gebruiken om regelmatig terugkerende betalingen te doen. Vaak voor gas, licht en dergelijke. Maar veel mensen zijn hier huiverig voor omdat ze bang zijn dat ze dan hun geld kwijt zijn als er een te hoog bedrag afgeschreven zou worden. Dan is het bij het stornorecht altijd mogelijk om binnen een bepaalde periode het geld teruggeboekt te krijgen.

Een verzoek hiertoe is voldoende, een verklaring hoeft er niet bijgegeven te worden. 

In die zin is een automatische boeking "veiliger" dan een normale overschrijving waarbij terugboeken vaak een stuk lastiger is.

Stornorecht


Gebruikte begrippen in stornorecht


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

Bank
  ... Een bank wordt ook wel bankinstelling genoemd. Het is onderneming die een bedrijf uitoefent krachtens de wet toezicht kredietwezen. Een bank dient dan ook als...Lees meer

 
Bankrekening
  ... Onder een bankrekening verstaan een rekening die we bij een bank aangehouden het saldo van deze rekening geeft aan of...Lees meer

 
Debitering
  ... met de term debitering van een rekening bedoelen we het afschrijven van een bedrag van deze rekening...Lees meer

 
Laten
  ... onder laten verstaan we het afgeven van koersen waartegen men effecten of valuta wil verkopen ook wordt het gebruikt als...Lees meer

 
Recht
  ... het begrip recht kent veel betekenissen zoals...Lees meer

Begrippen waar stornorecht in voorkomt


Onderstaande begrippen zijn elders op deze site gedefinieerd en deze term komt daar in voor.

Storneren
  ... onder storneren verstaan we in het algemeen het herstellen van een ten onrechte verrichte boeking op een bankrekening door een...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.