Zoeken in deze blog

Translate

dinsdag 19 april 2016

Loan to value

Loan to value


Bij het verstrekken van hypotheken op woningen wordt het begrip loan to value gehanteerd, wat zoveel wil zeggen als de hoogte van de verstrekken hypotheek ten opzichte van de waarde van het pand.

Er gaan stemmen op om in de toekomst een eigen inbreng van 20% te gaan vragen bij de aankoop van een woning. Overigens iets dat in het verleden bij veel banken ook al gebruikelijk was.

Dit bedrag zou dan met een vorm van fiscaal vriendelijk "bouwsparen" bijeen gebracht moeten worden.

Hypotheken die ver over de 100% gingen zijn eind twintigste eeuw in zwang gekomen.
Gebruikte begrippen in loan to value


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

hypotheek
  ... een hypotheek ook wel onderzetting genoemd is een vorm van een lening waarbij onroerend goed of een te boek gesteld...Lees meer
vriendelijk
  ... vriendelijk is een beursterm voor hogere koersen in de zin van "de beurs was vandaag vriendelijk gestemd"...Lees meer
waarde
  ... de waarde van iets is in het algemeen het geldbedrag dat iets vertegenwoordigt de waarde wordt doorgaans gevonden door de...Lees meer

Onze boekenserie
tijdelijk maar €2,- per boek


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Onze gratis BITCOIN cursus,
geen verplichtingen,
geen registratie.


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.