Zoeken in deze blog

Translate

maandag 14 maart 2016

Wet van Gossen

Wet van Gossen


De wet van Gossen die overigens ook wel de wet van het afnemend grensnut wordt genoemd, stelt in de economie dat naarmate we meer van een bepaald goed bezitten, de volgende eenheid die er bij komt van minder belang is en minder bevrediging in economische zin zal geven.

De Wet van Gossen in een voorbeeld:

Stel dat we honger hebben. De eerste hamburger zal dan goed smaken. De tweede wellicht ook nog. Een derde zal bij veel mensen al niet meer aantrekkelijk zijn, bij een vierde of zelfs vijfde zullen veel mensen last van hun maag krijgen.

Nu is dit een wat plastisch voorbeeld maar iedereen zal voorbeelden uit de eigen omgeving kennen waar deze wet wel degelijk opgaat
Gebruikte begrippen in wet van Gossen


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

economie
  ... het begrip economie heeft meerdere betekenissen namelijk 1 de behoeftebevrediging in een bepaald gebied bijvoorbeeld de economie van nederland...Lees meer
grensnut
  ... het greenspan model is genoemd naar de voormalige voorzitter van de amerikaanse centrale bank alan greenspan...Lees meer

Onze boekenserie
tijdelijk maar €2,- per boek


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Onze gratis BITCOIN cursus,
geen verplichtingen,
geen registratie.


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.