Zoeken in deze blog

Translate

woensdag 30 maart 2016

Triple witching hour

Triple witching hour


Onder het zogenaamde triple witching hour verstaan we de chaotische koersvorming aan het einde van de expiratiedag en wel met name die in Maart, Juni, September en December als er allerlei termijncontracten op indices aflopen.

Allerlei contracten moeten gesloten of doorgerold worden.

Het gevolg is een zeer actieve handel in de termijncontracten, opties en de onderliggende waarden.

Deze handel kan ook voor flinke koerssprongen in alle richtingen zorgen wat gevolg kan hebben voor allerlei limietorders die nog uitstaan maar die in een normale handel kansloos zouden zijn.
Gebruikte begrippen in triple witching hour


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

expiratiedag
  ... onder de expiratiedag verstaan we de datum waarop een optiecontract en of een documentair krediet aflopen ofwel ophouden te bestaan...Lees meer
handel
  ... we spreken in het algemeen van handel als we het ene goed omwisselen tegen een ander goed...Lees meer
opties
  ... in de periode van 624 tot 543 voor christus leefde er een wijsgeer met de naam thales van milete...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.