dinsdag 9 februari 2016

kerngegeven

Kerngegeven


Een kerngegeven is een belangrijke macro-economische grootheid.

Dat kan een actuele waarde zijn van die grootheid, bijvoorbeeld de werkloosheid of de inflatie maar het kan ook een waarde zijn die geschat wordt voor de toekomst.

We krijgen dan uitspraken als "de verwachting voor de werkeloosheid over 15 jaar is 400.000 mensen".

Dit soort toekomst projecties zijn erg populair in de politiek omdat je een schijnbaar concrete uitspraak doet die niemand zich tegen die tijd meer zal herinneren.

Gebruikte begrippen in kerngegeven


Onderstaande begrippen, die in bovenstaande tekst zijn gebruikt, zijn elders op deze site gedefinieerd.

actuele waarde
  ... De actuele waarde is in de administratieve wereld een andere benaming voor de contante waarde deze actuele waarde wordt...Lees meer
inflatie
  ... inflatie ofwel geldontwaarding is het verschijnsel dat men met een bepaald geldbedrag minder kan kopen dan voorheen mogelijk was dit...Lees meer
waarde
  ... de waarde van iets is in het algemeen het geldbedrag dat iets vertegenwoordigt de waarde wordt doorgaans gevonden door de...Lees meer
werkeloosheid
  ... structurele werkloosheid is een vorm van werkloosheid ais gevolg van een tekort aan arbeidsplaatsen...Lees meer
werkloosheid
  ... we spreken van werkloosheid als het aantal werkenden kleiner is dan de omvang van de beroepsbevolking...Lees meer

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.