Zoeken in deze blog

Translate

woensdag 17 februari 2016

Kascliënt

Kascliënt


Een kascliënt is een cliënt die zijn fysieke effecten thuis bewaart of deze bij een bank of commissionair in zogenaamde gesloten bewaring heeft gegeven.

Deze cliënt voert zelf dan het administratieve beheer over zijn effecten, wat onder andere inhoudt dat hij zelf voor het verzilveren van coupons en dividenden moet zorgen.

In plaats van over een kasclient wordt er ook vaak over een thuisbewaarder gesproken, hoewel die feitelijk de lading niet dekt. De effecten liggen namelijk niet thuis in de kluis.

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.