Zoeken in deze blog

Translate

maandag 22 februari 2016

Centraal Bureau voor de Statistiek

Centraal Bureau voor de Statistiek


Het Centraal Bureau voor de Statistiek wordt meest aangeduid met de gangbare uitdrukking CBS

Dit is een bureau van de overheid voor de verzameling, bewerking en publicatie van allerlei statistische gegevens van de Nederlandse volkshuishouding.

Ook zorgt het CBS voor bijvoorbeeld de berekening van het nationaal inkomen en van verschillende indexcijfers.

Het centraal bureau voor de statistiek heeft veel informatie voor met name fundamentele beleggers, die meestal via hun website te bestellen of te downloaden is.
Gebruikte begrippen in centraal bureau voor de statistiek


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

overheid
  ... de overheid is in het algemeen een regelgevend orgaan dat het bestuur van een land provincie of gemeente vormt...Lees meer

Onze boekenserie
tijdelijk maar €2,- per boek


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Onze gratis BITCOIN cursus,
geen verplichtingen,
geen registratie.


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.