Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

maandag 22 februari 2016

bindend advies

Bindend advies


Onder een bindend advies verstaan we een beslissing die wordt genomen bij een geschil tussen partijen, over de uitleg van de door hen gesloten overeenkomst.

Deze beslissing wordt genomen door een door de partijen aangewezen derde en de beslissing is bedoeld is om door beide partijen vrijwillig te worden gevolgd. In de praktijk is deze derde nogal eens iets van een geschillencommissie.

Ook de inzet van een gespecialiseerde en erkende mediator kan een geschil oplossen en vaak tot een bindend advies leiden. Een mediator wordt vaak door de rechtbank ingeroepen.

Indien een van de partijen zich toch niet aan het bindend advies houdt, kan de andere partij zich alsnog tot de gewone rechter wenden.

Vertalingen bindend advies


Engels: Binding opinion

Gebruikte begrippen in bindend advies


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

mediator
  ... een medium term note is een doorlopend toonderpapier in veelvouden van 1 miljoen euro en met een minimale...Lees meer

Begrippen waar bindend advies in voorkomt


Onderstaande begrippen zijn elders op deze site gedefinieerd en deze term komt daar in voor.

klachtencommissie effectenbedrijf
  ... de klachten commissie effectenbedrijf is een onafhankelijke commissie die een bindend advies kan uitbrengen over ingediende klachten tegen in...Lees meer
klachtencommissie optiebeurs
  ... klachten commissie optiebeurs is een commissie die een bindend advies uit kan brengen over ingediende klachten tegen in nederland...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.