maandag 22 februari 2016

Foulish Four

Foulish Four


Een op zich bizarre variant op de veel bekendere "beleggingsstrategie" de Small dogs of the Dow is de zogenaamde Foulish Four.

We gaan daarbij eerst uit van de vijf aandelen die we bepalen middels de Small dogs of the Dow strategie.

Uit de nu gevonden small dogs of the Dow nemen we er nu vier en wel de nummers 1-4 of 2-5. Om een verder totaal niet te verklaren reden neemt het gemiddelde rendement dan nog gemiddeld met een procentje toe.

Je kunt je door de totale afwezigheid van enige logica natuurlijk wel af gaan vragen of hier inderdaad iets achter zit waar met succes op te beleggen of te handelen valt of dat er gewoon sprake is van stom toeval.
Gebruikte begrippen in foolish four


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

aandelen
  ... In het algemeen gesproken is een aandeel een deel van een gezamenlijke eigendom bijvoorbeeld een aandeel hebben in een nalatenschap...Lees meer
beleggen
  ... we spreken van beleggen als we geld investeren in obligaties of leningen of mede eigenaar worden van een onderneming door...Lees meer
gemiddelde
  ... het berekenen van het gemiddelde van een reeks getallen is bedoeld om een soort representatief getal voor de gehele reeks...Lees meer
rendement
  ... het rendement is de opbrengst van een beleggingsobject in procenten van de koerswaarde over een bepaalde periode...Lees meer

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.