Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

maandag 8 februari 2016

Fibonacci

Fibonacci


In de 13e eeuw leefde er in Italië, in de stad Pisa een wiskundige die Leonardo di Pisa werd genoemd. Maar hij zou bekender worden onder zijn roepnaam Fibonacci, hetgeen is afgeleid van het latijn.

Dan is het een afkorting van Filius Bonacci, ofwel de zoon van Bonacci.

hij ontdekte bij toeval de naar hem vernoemde reeks waar een groot aantal eigenschappen aan toegeschreven worden die bij sommige mensen een soort van magie teweeg brengen.

Kenmerkend aan de reeks van Fibonacci is dat elk element uit de reeks gelijk is aan de som van de twee voorgaande elementen.

De reeks ziet er dan als volgt uit: 1,1,2,3,5,8,13,21,34,55,89 etc.

Daarmee is de reeks van Fibonacci niet uniek. Er bestaat zelfs een oneindig aantal reeksen met dezelfde eigenschappen als de magische reeks van Fibonacci, wat de waarde voor het voorspellen van allerlei zaken in de technische analyse, waar hij veel voor wordt gebruikt, op zijn minst twijfelachtig maakt.

Kortom, een verschijnsel om met de nodige voorzichtigheid te gebruiken.
Gebruikte begrippen in Fibonacci


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

analyse
  ... De term analyse komen we in de beleggingswereld vaak tegen. Afhankelijk van de context kan het begrip verschillende betekenissen hebben...Lees meer
som
  ... de som is de nationale munteenheid van kirgizistan de iso valutacode van de som is kgs...Lees meer
technische analyse
  ... technische analyse is omstreden volgens vele "echte beleggers" zoals ze zichzelf voor in beleggingsclubs graag noemen is technische analyse een...Lees meer
voorspellen
  ... het voorspellen van de beurs is een populaire bezigheid vooral rond de jaarwisseling wat zal het nieuwe beursjaar ons brengen? ladingen...Lees meer
waarde
  ... de waarde van iets is in het algemeen het geldbedrag dat iets vertegenwoordigt de waarde wordt doorgaans gevonden door de...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.