Zoeken in deze blog

Translate

maandag 22 februari 2016

CBS-Herbeleggingsindex

CBS-Herbeleggingsindex


De CBS-Herbeleggingsindex is één van de aandelen- en obligatieherbeleggingsindices die dagelijks door het CBS worden berekend.

In tegenstelling tot de koersindices worden hier dividenden of rentebetalingen wél meegerekend.

Bij uitkering van dividenden of rentebetalingen wordt gedaan alsof zij direct worden herbelegd in de betreffende aandelen of obligaties.

De CBS-Herbeleggingsindex is dan ook een goede graadmeter voor het totaalrendement.
Gebruikte begrippen in cbs herbeleggingsindex


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

aandelen
  ... In het algemeen gesproken is een aandeel een deel van een gezamenlijke eigendom bijvoorbeeld een aandeel hebben in een nalatenschap...Lees meer
herbeleggingsindex
  ... een herbeleggings index is een index waarbij de koersontwikkeling wordt gevolgd inclusief de herbelegging van dividenden...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.