zondag 17 januari 2016

investeerder

investeerder


Een investeerder is iemand die geld in ondernemingen als startende bedrijven steekt in de hoop daar een beter rendement mee te behalen dan hij met andere vormen van beleggingen zou kunnen maken. Dit soort investeerders zijn vaak particulieren. Soms vormt men daarbij een groep van investeerders om grotere projecten aan te kunnen en het risico te kunnen spreiden.

Maar we komen bijvoorbeeld ook investeerders tegen bij grote overheidsprojecten, zoals het aanleggen van infrastructuur als wegen en viaducten. We hebben het dan vaak over grote organisaties als banken, verzekeraars en pensioenfondsen. Een dergelijke investeerder in overheidsprojecten wordt dan wel een private investeerder genoemd.

Investeren is lastig omdat er veel kansen lijken te liggen die er bij nadere bestudering eigenlijk niet zijn.

“The individual investor should act consistently as an investor
and not as a speculator.”
– Ben Graham

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.