Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

dinsdag 19 januari 2016

industrial production and capacity utilization indicator

Industrial production and capacity utilization indicator 


De industrial production and capacity utilization indicator meet de output van fabrieken, mijnen en nutsbedrijven. De capacity utilization indictor geeft aan welk percentage van de theoretische capaciteit daadwerkelijk in gebruik is.

Deze industrie speelt een forse rol bij het tot stand komen van het GDP, omdat sterke wijzigingen van het GPD meestal door deze bedrijfstakken veroorzaakt worden. Daarom geeft deze indicator goed aan in welke richting het GPD zich zal gaan bewegen.

De capacity utilization indicator wordt vooral als een indicator voor het meten van inflatie gezien. Als de waarde van capacity utilization boven de 85% komt dat gaat men er van uit dat er een zekere inflatoire druk gaat ontstaan.

De indicator komt van de "Board of Governors of the Federal Reserve System" en verschijnt maandelijks rond de 15e van de maand om 9:15 Eastern Time. De data slaan daarbij op de voorafgaande maand.
Gebruikte begrippen in production and capacity


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

data
  ... eerste betekenis van data in de ict wereld hebben we het over gegevens of informatie in machinaal of elektronisch leesbare...Lees meer
indicator
  ... we komen de term indicator tegen in brede zin en in engere zin in de wereld van de technische analyse...Lees meer
inflatie
  ... inflatie ofwel geldontwaarding is het verschijnsel dat men met een bepaald geldbedrag minder kan kopen dan voorheen mogelijk was dit...Lees meer
inflatoire druk
  ... onder de inflatoire druk verstaan we de druk op de economische toestand die wordt veroorzaakt door optredende of dreigende...Lees meer
waarde
  ... de waarde van iets is in het algemeen het geldbedrag dat iets vertegenwoordigt de waarde wordt doorgaans gevonden door de...Lees meer

Begrippen waar production and capacity in voorkomt


Onderstaande begrippen zijn elders op deze site gedefinieerd en deze term komt daar in voor.

fed economische indicatoren
  ... iets waar de meeste beleggers reikhalzend naar uitkijken is het uitbrengen van de zogenaamde economisch indicatoren door de...Lees meer
leading economic indicators
  ... de amerikaanse leading economic indicators is een verzameling economische indices dat de toekomst van met name de amerikaanse...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.