dagelijks actuele grafieken en vooruitzichten

dagelijks actuele grafieken en vooruitzichten
klik op de afbeelding voor meer grafieken/

dinsdag 5 januari 2016

onmiddellijk aandeelhouder

Onmiddellijk aandeelhouder


we spreken van een onmiddellijke aandeelhouder als deze de aandelen in de vennootschap direct bezit, dus niet via andere vennootschappen en vergelijkbare constructies.

Veel vennootschappen maken tegenwoordig gebruik van een administratiekantoor dat de aandelen direct in bezit heeft en certificaten van aandelen uitgeeft naar de beleggers toe. Dat heeft voor een vennootschap veel voordelen terwijl het bedrijfs- en financieringsmodel niet in gevaar komt.

Het administratiekantoor heeft dan ook het stemrecht op de aandelen en fungeert in de praktijk als een soort lid van de raad van bestuur. Door dit stemrecht heeft men uiteraard enorm veel zeggenschap gekregen.

Wilt u stemrecht uit kunnen oefenen, zorg dan altijd dat u aandelen koopt met stemrecht. Dus geen certificaten. Met andere woorden, zorg er ook altijd voor dat u als onmiddelijk aandeelhouder kunt opereren.

Gebruikte begrippen in onmiddellijk aandeelhouder


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

aandeelhouder
  ... De aandeelhouder is de bezitter van een aandeel waardoor hij economisch mede eigenaar van een vennootschap wordt dit wil meestal...Lees meer
aandelen
  ... In het algemeen gesproken is een aandeel een deel van een gezamenlijke eigendom bijvoorbeeld een aandeel hebben in een nalatenschap...Lees meer
vennootschap
  ... een vennootschap is een vorm van een onderneming die door meerdere oprichters middels een notariĆ«le akte wordt opgericht en die...Lees meer

Begrippen waar onmiddellijk aandeelhouder in voorkomt


Onderstaande begrippen zijn elders op deze site gedefinieerd en deze term komt daar in voor.

aanmerkelijk belang
  ... We spreken van een aanmerkelijk belang van een belegger als diens aandelenbezit minimaal een bepaald percentage meestal 5% van...Lees meer

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.