Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

dinsdag 5 januari 2016

onmiddellijk aandeelhouder

Onmiddellijk aandeelhouder


We spreken van een onmiddellijke aandeelhouder, als deze de aandelen in de vennootschap direct bezit.  Het eigendom loopt dus niet via andere vennootschappen, stichtingen en vergelijkbare constructies.

Veel vennootschappen maken tegenwoordig gebruik van een administratiekantoor. Dit administratiekantoor heeft de aandelen direct in bezit heeft. Op basis van die aandelen worden certificaten van aandelen uitgegeven naar de beleggers toe.  Een administratiekantoor heeft voor een vennootschap veel voordelen terwijl het bedrijfs- en financieringsmodel er verder niet door in gevaar komt.

onmiddellijk aandeelhouderHet administratiekantoor heeft dan ook het stemrecht op de aandelen en fungeert in de praktijk als een soort lid van de raad van bestuur. Door dit stemrecht heeft het administratiekantoor uiteraard enorm veel zeggenschap gekregen.

Wilt u stemrecht uit kunnen oefenen, zorg dan altijd dat u aandelen koopt met stemrecht. Dus geen certificaten. Met andere woorden, zorg er ook altijd voor dat u als onmiddelijk aandeelhouder kunt opereren.

Gebruikte begrippen in onmiddellijk aandeelhouder


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

aandeelhouder
  ... De aandeelhouder is de bezitter van een aandeel waardoor hij economisch mede eigenaar van een vennootschap wordt dit wil meestal...Lees meer

 
aandelen
  ... In het algemeen gesproken is een aandeel een deel van een gezamenlijke eigendom bijvoorbeeld een aandeel hebben in een nalatenschap...Lees meer

 
vennootschap
  ... een vennootschap is een vorm van een onderneming die door meerdere oprichters middels een notariĆ«le akte wordt opgericht en die...Lees meer

Begrippen waar onmiddellijk aandeelhouder in voorkomt


Onderstaande begrippen zijn elders op deze site gedefinieerd en deze term komt daar in voor.

aanmerkelijk belang
  ... We spreken van een aanmerkelijk belang van een belegger als diens aandelenbezit minimaal een bepaald percentage meestal 5% van...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.