Zoeken in deze blog

Translate

maandag 11 januari 2016

Muntwet

Muntwet


De zogenaamde muntwet is een wet van 1948 die het muntwezen regelt

Hierin werd ondermeer bepaald dat de rekeneenheid van het Nederlandse muntstelsel de gulden was. Uiteraard inmiddels vervangen door de Euro.

Tevens bevat de muntwet bepalingen aangaande het slaan van de munten door het Rijk, het gewicht en het gehalte van die munten, de bedragen tot welke munten verplicht aangenomen moeten worden en dergelijke.

Onze boekenserie
tijdelijk maar €2,- per boek


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Onze gratis BITCOIN cursus,
geen verplichtingen,
geen registratie.


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.