Zoeken in deze blog

Translate

Tot 15 april met 50% korting. Koop nu deze unieke NFT

Tot 15 april met 50% korting. Koop nu deze unieke NFT
Tot 15 april met 50% korting. Koop nu deze unieke NFT

dinsdag 12 januari 2016

mobiliteit tussen niet-werken en werken

mobiliteit tussen niet-werken en werken


De mobiliteit tussen niet-werken en werken betekent dat er veel aan gelegen is om werklozen aan het werk te laten komen.

Er zijn vele maatregelen van de overheid mogelijk om dit te bereiken, zoals de uitkeringen verlagen zodat werklozen (nog) harder een baan zoeken, of werkgevers subsidie geven als ze een langdurig werkloze in dienst nemen.

De praktijk is hier echter weerbarstig. De verschillen tussen werkenden en niet-werkenden zijn klein en het is zelfs niet onmogelijk dat iemand die uit een uitkering gaat werken hier in de praktijk geld bij moet leggen.

Dat maakt aan het werk gaan uiteraard niet erg aantrekkelijk voor deze groep.

Tegenwoordig probeert de overheid mensen ook te stimuleren door hen gedwongen aan het werk te zetten in vrijwilligerswerk of werkzaamheden als plantsoenwerk.
Gebruikte begrippen in mobiliteit tussen niet werken en werken


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

geld
  ... het ons maar al te bekende geld is in feite een geformaliseerde vorm van koopkracht of van vermogen...Lees meer
laten
  ... onder laten verstaan we het afgeven van koersen waartegen men effecten of valuta wil verkopen ook wordt het gebruikt als...Lees meer
overheid
  ... de overheid is in het algemeen een regelgevend orgaan dat het bestuur van een land provincie of gemeente vormt...Lees meer
subsidie
  ... onder subsidie verstaan we een door de overheid verstrekte inkomensoverdracht of kapitaaloverdracht aan ondernemingen of gezinnen...Lees meer
werk
  ... in het algemeen bedoelen we met werk de betaalde productiefactor arbeid in het productieproces werk dat vrijwillig wordt verricht zonder dat...Lees meer

Onze boekenserie
tijdelijk maar €2,- per boek


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Onze gratis BITCOIN cursus,
geen verplichtingen,
geen registratie.


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.