Zoeken in deze blog

Translate

zaterdag 16 januari 2016

instituties

Instituties


Onder instituties verstaan we de zijn afspraken tussen mensen die samen regelen hoe ze met elkaar omgaan.

We kennen daarbij instituties als formele afspraken, zoals regels en wetten. Maar er bestaan ook vele informele afspraken. Hierbij denken we vooral aan onderlinge gedragsnormen.

Dingen die niet strafrechtelijk fout zijn maar die voor een ander wel heel hinderlijk kunnen zijn,

Voorbeelden van formele instituties zijn in grote aantallen terug te vinden in de wetgeving die met name de centrale overheid produceert.
Gebruikte begrippen in instituties


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

overheid
  ... de overheid is in het algemeen een regelgevend orgaan dat het bestuur van een land provincie of gemeente vormt...Lees meer

Onze boekenserie
tijdelijk maar €2,- per boek


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Onze gratis BITCOIN cursus,
geen verplichtingen,
geen registratie.


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.