Zoeken in deze blog

Translate

vrijdag 22 januari 2016

hwwa grondstoffenindex

HWWA grondstoffenindex


De hwwa grondstoffenindex wordt door het Duitse instituut HWWA bepaald.

Deze index geeft een indicatie van de prijzen die de industrielanden voor hun grondstoffen moeten betalen. En dat grondstoffen van groot belang zijn en dat de inkoopprijs een belangrijke factor is voor de uiteindelijke verkoopbaarheid van de producten mag duidelijk zijn. Een index als de hwwa grondstoffenindex is dan ook van groot belang om inzicht te krijgen in de huidige maar ook in de komende economische kengetallen


Grondstoffen, zoals deze olie, worden in grote hoeveelheden gebruikt en verbruikt


Gebruikte begrippen in HWWA grondstoffenindex


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

grondstoffen
  ... het is duidelijk dat de onstuimige groei van de economie overal ter wereld maar vooral in het verre...Lees meer
indicatie
  ... de indicatie zijn de eerste bied en laatkoersen die een hoekman of de vergelijkbare functionaris die hem op de beurs heeft...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.