Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

donderdag 21 januari 2016

handelsdocument

Handelsdocument


De term handelsdocument is een verzamelnaam voor elk in het handelsverkeer gebruikelijk document zoals bijvoorbeeld:

  • de factuur, 
  • een transportdocument, 
  • een zakenrechtelijk of soortgelijk goederendocument
  • een verzekeringsdocument
  • een certificaat van oorsprong
  • en dergelijke.

Een handelsdocument kan geen financieel document zijn.

Handelsdocument 

Wel spelen deze documenten een belangrijke rol in het (internationale) handelsverkeer.

Uitstervend verschijnsel

Het mag duidelijk zijn dat de meeste van deze documenten al stammen van voor de tijd van de automatisering. Dat betekent dat vele handelsdocumenten inmiddels al zijn vervangen door digitale varianten die gemakkelijker en goedkoper te verzenden zijn. Het is zelfs niet ongebruikelijk dat er geen document meer aan te pas komt maar dat er louter sprake is van computer naar computer communicatie. In elk geval mogen we er van uitgaan dat de uren van deze handelsdocumenten zijn geteld.

Synoniemen van handelsdocument


  • Commercieel document

Vertalingen van handelsdocument

Engels:  commercial documentGebruikte begrippen in handelsdocument


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

certificaat
  ... sommige ondernemingen brengen hun aandelen onder bij een administratiekantoor...Lees meer

certificaat van oorsprong
  ... onder een certificaat van oorsprong verstaan we in het handelsverkeer een document verstaan,  dat van de daarin omschreven goederen verklaart vanuit welk...Lees meer

factuur
  ... we spreken van een factuur of ook wel van een handelsfactuur of een commerciële factuur  bij een document waarin goederen en...Lees meer

transportdocument
  ... een transportdocument noemen we in de praktijk ook wel een vervoersdocument. In principe is een transportdocument elk document dat er voor dient...Lees meer

Begrippen waar handelsdocument in voorkomt


Onderstaande begrippen zijn elders op deze site gedefinieerd en deze term komt daar in voor.

connossement aan order
  ... onder een connossement aan order verstaan we een vorm van een connossement dat degene,  aan wie de uitlevering van de...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.