Zoeken in deze blog

Translate

Tot 15 april met 50% korting. Koop nu deze unieke NFT

Tot 15 april met 50% korting. Koop nu deze unieke NFT
Tot 15 april met 50% korting. Koop nu deze unieke NFT

maandag 18 januari 2016

ecotax

Ecotax


Het begrip ecotax vinden we in de wereld van de belastingheffingen. Het is een vorm van belasting die wordt geheven op activiteiten die als belastend voor het milieu worden gezien.

Denk daarbij aan producten waarbij de fabricage veel energie verbruikt dan wel die een hoog verbruik van schaarse grondstoffen kent.

Ook de productie van teveel afvalstoffen of verder niet gebruikte warmte die bij de productie vrijkomt valt hier onder.

Het is daarmee vooral een sturingsinstrument voor het vergroenen van de belastingheffing.

Het is ook typisch weer een onderwerp waar de politiek vele vruchteloze uren aan kan besteden,

Gebruikte begrippen in ecotax


Onderstaande begrippen, die in bovenstaande tekst zijn gebruikt, zijn elders op deze site gedefinieerd.

belasting
  ... Onder de belasting verstaan we een gedwongen betaling aan de overheid waarvoor de overheid geen individueel aanwijsbare tegenprestatie levert of...Lees meer
grondstoffen
  ... het is duidelijk dat de onstuimige groei van de economie overal ter wereld maar vooral in het verre...Lees meer
milieu
  ... het natuurlijk milieu dat meestal kortweg de natuur wordt genoemd kan worden gezien als een soort overkopeling van het economisch...Lees meer
productie
  ... het begrip productie kan op verschillende manieren beschreven worden namelijk het verwerken van productiefactoren tot eindproducten het voortbrengen van...Lees meer

Onze boekenserie
tijdelijk maar €2,- per boek


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Onze gratis BITCOIN cursus,
geen verplichtingen,
geen registratie.


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.