dinsdag 26 januari 2016

Front running

Front running


Het (illegale) verschijnsel dat

1. een hoekman zijn eigen transacties voorrang geeft ten opzichte van de transacties van zijn klanten.

2. Medewerkers van banken eigen kleinere orders voor de grote orders van een klant zetten. Eigen ervaring heeft geleerd dat veel bankmedewerkers dit absoluut niet als laakbaar maar juist als een handig slimmigheidje zien en er driftig openlijk gebruik van maken.

Het ligt bij deze personen qua strafbaarheid op het niveau van te hard rijden als er geen politie is en de belasting te slim af zijn.
Gebruikte begrippen in frontrunning


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

belasting
  ... Onder de belasting verstaan we een gedwongen betaling aan de overheid waarvoor de overheid geen individueel aanwijsbare tegenprestatie levert of...Lees meer
hoekman
  ... de term hoekman meervoud hoeklieden is ontstaan toen vroeger de fysieke beursvloer opgedeeld was in "hoeken" waar de handel plaatsvond...Lees meer

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.