Zoeken in deze blog

Translate

maandag 28 december 2015

e-business

e-businessWe spreken van een e-business bij een flink groot bedrijf dat geheel afhankelijk is van internet voor de bedrijfsvoering.

e-business
Denk bijvoorbeeld aan bedrijven als Amazon en Bol.com. De kruidenier op de hoek met zijn webwinkel valt er bijvoorbeeld niet echt onder.

Vooral kleine bedrijven zien e-business als een oplossing voor alle problemen waarde de moderne retail mee te maken heeft. Vooral eind 2015 zien we een hausse van sluitende detailhandelsondernemingen. In het algemeen wijst men dan direct naar het internet alhoewel dit niet door onderzoek wordt ondersteund. Daar blijken eerder problemen als slechte bereikbaarheid in steden, zeer hoge parkeertarieven, slecht en ondeskundig personeel een rol te spelen.

En wat men echter ook al snel vergeet is dat men op de straat met een zichtbare concurrent zit maar dat men op internet tegen de grote en hele grote gespecialiseerde bedrijven moet gaan concurreren.

Gezien de inkoopkracht van die bedrijven een op voorhand verloren strijd die echter bijna iedere ondernemer kennelijk maar al te graag aan wil gaan. Een klant die vanuit je fysieke winkel richting internet gaat ben je hoogstwaarschijnlijk definitief kwijt aan een veel goedkopere concurrent.

Echte e-business blijft vooralnog vooral beperkt door een relatief klein aantal bedrijven. Dit ondanks het enorme aantal webwinkels. Maar deze hebben vaak de grootste moeite om niet in de rode cijfers te blijven, laat staan dat er geld wordt verdiend.
Gebruikte begrippen in ebusiness


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

bedrijf
  ... met de term bedrijf wordt een onderneming bedoeld die opgezet is om winst te maken liefdadigheid stichtingen en dergelijke worden meesten...Lees meer
geld
  ... het ons maar al te bekende geld is in feite een geformaliseerde vorm van koopkracht of van vermogen...Lees meer
hausse
  ... een hausse haussestemming haussemarkt hausse periode bullmarktet of hoe het ook verder allemaal genoemd wordt is dus een langdurige flinke...Lees meer
hoek
  ... in de tijd dat de beurs nog een echte fysieke vloer had waarop gehandeld werd was deze vloer onderverdeeld in...Lees meer
ondernemer
  ... onder een ondernemer verstaan we een persoon die risicodragend kapitaal bijeen brengt hetzij van zichzelf hetzij van anderen of een...Lees meer
retail
  ... de term retail als onderdeel van een begrip geeft in het algemeen aan dat we het over particulieren als klant...Lees meer
straat
  ... in de tijd van de fysieke beursvloer was een straat een aantal naast elkaar liggende beurshoeken...Lees meer
waarde
  ... de waarde van iets is in het algemeen het geldbedrag dat iets vertegenwoordigt de waarde wordt doorgaans gevonden door de...Lees meer

Onze boekenserie
tijdelijk maar €2,- per boek


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Onze gratis BITCOIN cursus,
geen verplichtingen,
geen registratie.


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.