Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

vrijdag 25 december 2015

Kunstmatige koersen genereren

Kunstmatige koersen genereren


Uitgangspunt van veel technische analyse technieken die we gebruiken om koersen te analyseren is het feit dat koersen in cycli bewegen. “Kan niet” roepen nu veel mensen. Daar zijn ze veel te onregelmatig voor. Nou, laten we die bewering eens nader bekijken.

We stellen dat koersen zijn opgebouwd uit 4 componenten. Een lange golfbeweging die jaren duurt en die gevoed wordt door de conjuctuur. Dan een kortere die meer reageert op de bewegingen binnen de concjunctuur die voortkomen uit allerlei reparatiemaatregelen, een korte die gevoed wordt door het sentiment en een willekeurige component die werkelijk door alles en niets gevoed wordt. We maken de componenten die samen een koers vormen zichtbaar door een programma dat kunstmatige koersen genereert.

Het voordeel van kunstmatige koersen is dat we de uitkomst al weten en deze dus kunnen gebruiken om analysetechnieken uit te testen omdat we exact weten wanneer deze een signaal zouden moeten geven. Het feit dat het een overduidelijk niet- milleniumproof MSDOS programma betreft doet aan de werking weinig af.

We beginnen met een lange termijn golfbeweging die slechts gedeeltelijk in beeld komt. De kromming is wel goed zichtbaar in de eerste afbeelding hieronder.

uitgangspunt is een lange golf beweging, slechts gedeeltelijk in beeld.


In de tweede zien we een blauwe kromme toegevoegd, de middellange golfbeweging. Met dit soort programma’s zijn ook zaken als een faseverschuiving toe te voegen maar die zijn gemakshalve even niet gebruikt.

de middellange golfbeweging is toegevoegd


 Nu voegen we een korte termijn golfbeweging toe (de mooie regelmatige beweging in de rode lijn) en een volkomen willekeurige (zogenaamde Random) beweging, eveneens in rood aangegeven en te herkennen in de grafiek aan de onregelmatigheid. Nu hebben we alle componenten bij elkaar waarmee we een koersgrafiek van onze kunstmatige koersen aan kunnen maken.

korte cycle en random component toegevoegd


We krijgen die koersgrafiek door alle componenten bij elkaar op te tellen.  Het programma doet dat uiteraard probleemloos voor ons en maakt het resultaat aan.

En hier onder is dan het eindresultaat: een grafiek die voor het oog niet te onderscheiden is van een echte grafiek.

alles bij elkaar optellen geeft de complete grafiek


Het mag duidelijk zijn dat we vooral interesse hebben in de lange termijn golven omdat die een veel grotere uitslag maken (de zogenaamde amplitude)

Op de zeer korte termijn, bijvoorbeeld een dag vooruit is meestal alleen met derivaten of met heel veel dom geluk geld te verdienen. Vandaar er tegenwoordig zoveel bedrijven zijn die CFD’s en Binaire Opties voor “traders” op de markt zetten. De kans om daar geld mee te verdienen is net zo groot als met roulette alles op rood of zwart zetten.

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.